Letar spöken

Jag måste medge att jag är både glad och besviken på grund av uppdateringen. Hade hoppats på bode nya kläder och smink, men inget kom. Istället kom dom på idéen med masker som jag faktiskt gillar skarpt. Gillar idéen med att man kan rida runt med sin favoritkaraktärs fejs över sitt eget. Är överlycklig som hittade min idol Ms Drakes mask, men hittar tyvärr ingen vargmask vilket känns lite märkligt med tanke på att det fanns så många andra djur. Jag hoppas i alla fall att det finns någonstans där ute. Det verkar som att området där man hittar spöket är kopplat till vilken mask man får vilket också är kul.
 
 
Jag gillar det faktum att det inte är superenkelt att hitta spökerna, utan att man hör ljud och ser glittret först. Och där fick ni även reda på vart ett spöke finns om ni inte redan hittat det. :P

Bloggen är nattaktiv men det kanske ni har märkt

Detta är nog i huvudsak på grund av att jag är en lat människa som trotts at jag älskar att blogga och har en massa att blogga om inte orkar fota, redigera eller skriva ett inlägg. Framåt kvällen får jag dock ångest och skriver något ändå. I alla fall så var det fälttävlan i klubben under helgen och jag gav bort mina första SC i mitt spelandes historia till vinnaren. (By the way, grattis ännu än gång Nic ♥) Vilket förvånansvärt nog inte sved alls så mycket i plånboken, detta berodde nog mest på att klubben är en stor del av mitt SSO spelade.
Vilket tar oss till dagens huvudämne.
Man hör ganska många klubbägare säga att det är "min" klubb, mina regler, jag bestämmer vad jag gör, klubben är till för min skull. På sätt och vis är det så här med. Jag skapade min första klubb, Sea Wolves Order strax efter att jag blev lvl 5. Då insåg jag inte vilket ansvar det var och vad det betydde. När mina uppdrag sedan tog slut fanns det inget som höll mig kvar och jag tog en paus, länge. När jag kom tillbaks började jag lära mig att det fanns mer än bara uppdrag. Det fanns vänner. Klubbar ger mig mer djup i spelet, ger mig en anledning att fortsätta. Självklart finns vännerna alltid där, men i en klubb samlar man flera vänner på samma ställe. Upp till 50 stycken faktiskt. Alla klubbar är olika vilket är bra eftersom alla människor är olika.
Men istället för att centrera min klubb på en sak försöker jag variera min klubb så mycket som möjligt. Mycket aktiviteter med låga krav gör att både aktiva och lite mindre aktiva medlemmar kan vara med. Variation av aktiviteterna gör att det finns något för alla. Variation av medlemmarna gör att varje ny kan hitta en vän direkt!
 
 
 
För det är "min" klubb och den är gjord för mina behov. Mitt behov av vänner och mening med spelandet. Därför är jag villig att offra mycket för att medlemmarna ska trivas. För så länge de gör det vet jag vart jag har mina vänner ♥
 
Och självklart har jag vänner i andra klubbar eller som är klubblösa och dom betyder inte mindre för det. ♥ (Mycket hjärtan idag?)

Massa nya härliga personer i Skördebygden

Något jag tycker att SSO-teamet alltid lyckas bra med är att skapa unika personligheter. Jag har nog aldrig spelat ett spel där så många karaktärer har helt enga karaktärsdrag. Tänk vilket jättejobb dom måste lägga ner på alla dessa karaktärer men även hur ofantligt roligt det lär vara. Om jag bara ska dra ett exempel: Gavin.Min första reaktion var "nej med så trevlig han är" Men efter att ha lärt känna honom märker man ju att han är mer än så.
 
 
Jag kunde inte sluta skratta när ha sa det för tredje gången, klockrent! Och det var även lite intressant att han förväxlade oss med både Lisa och Linda. Och sen när han började babbla på om att jag hette Megaknight och sedan drog till med repligen "På min tid hade vi fina namn som Lisa, Linda och Maggie" Fick jag nog och förjade skratta okontollerat. Tänk va trevligt ändå att vi kan ge oss ett så gott skratt.
 
Dessutom älskar jag Miss Drake. Jag är faktsikt lite "ond" av mig. Eller har i alla fall intresserat mig av den onda sidan. T.ex är jag en Slytherinare alla dar i veckan och tycker att Clove borde vunnit Hunger Games alla dar i veckan!
 
 

Skördebygden som ett nytt centrum

Jag vill se Skördebygden som ett nytt centrum. Det är en mening jag har spelat upp i mitt huvud ett antal gånger sedan teaserbilderna på Facebook dök upp. Vad menar hon med det? Jo, jag är inget vidare fan av GÅD och det av flera anledningar, men idag ska vi fokusera på en. Jag var inte aktiv när GÅD kom, men jag gissar att det var stor uppståndelse, och att största delen flyttade dit direkt.
Men GÅD höll inte i längden. Folk flyttade därifrån och nu för tiden är man i princip bara där om man ska levla eller möjligtvis shoppa, och detta skedde för att GÅD inte var ett nytt centrum. Det var bara ett påök av omrdet, en extra del. Bara ett stall, en by och ett rykte att bygga. Dessutom fanns det bara dagliga nån' dag i veckan och därför fanns det inget som höll en kvar. Det är alltså detta jag inte vill ska hända Skördebygden.
 

Än så länge tycker jag att det har börjat bra. Detta talar för att Skördebygden inte tynar bort likt GÅD:
  • Området är mycket större är GÅD. Det finns bara en väg igenom GÅD men i SB finns det kringelkrokar mellan skog, berg, dalar, åkrar och städer och därför finns det mycket mer att upptäcka.
  • V har redan börjat bygga rykte med 6 fraktorer: Wolf Hell, Jorvik Stallet, Jarlaheim och tre olika familjer, och med största sannorlikhet kommer det komma fler. Bedrövade Drews farm t.ex. På så sätt kommer vi ha mer att jobba för och området känns mycket levande när inte alla personer slängs in under samma rykte som i GÅD.
  • Som det ser ut nu kommer vi i slutändan ha två hemstall på denna delen av SB. Jorvik Stallet och Bedrövade Drews farm (För ni måste erkänna att det stallet är byggt med designen av ett hemstall) Två är inte så många men det är i alla fall mer än ett. Dessutom verkade det som att det skulle komma en hel drös stall på SB's andra del.
  • Affärerna är mer utspridda än i GÅD eller ja. I GÅD finns det bara affärer på två ställen: Fiskebyn och Stallet. I Sb finns det i, förutom Jarlaheim, Wolf Hell, Arenan, Stable Bucks, Paddockön och även på någon gård här och var. På så sätt känns området mer levande.
Och förljade saker som tyder emot att Skördebygden verkligen lyckas eller saker som de måste tänka på för att göra det:
  • Samma usla transportsystem som i GÅD. Okej det är en mer transport i SB men jag syfter mest på att de nya transporterna inte är kopplade till SG, och jag undrar varför? Det finns egentligen ingen anledning. Det är svårt att ta sig till Silvergalde där 70 % av levlingen än så länge är.
  • Inga öppna ytor. Det var samma sak med GÅD. Det går inte att rida utanför vägen helt enkelt för då kommer det ett träd eller en sten eller jag vet inte vad. I alla fall jag känner mig väldigt begränsad med att bara rida på vägen. jag vill kunna galoppera igenom skogar och över fält. Det är väldigt mycket upp och ner och på så sätt får man farligt fall så fort man försöker hitta sin egen väg.
  • Dagliga uppdrag, herre gud! Nu lär det ju i och för sig komma mer, men underskatta det icke! I slutändan när uppdragen tar slut är det blåa uppdrag som håller området levande.
  • Och så tävlingar, tävlingar i massor. Jag tycker att man ska kunna välja några tävlingar och känna att man gjort ett bra jobb med dagens levling och inte känna sig tvingad att göra alla. Alltså mer tävlingar till SB!
 

Megaknight

 
Fick ett samtal igårkväll av Isolde. Hon var en gamal vän till min syster Connie, min syster och de lärde känna varandra när hon var här på ridläger några år tidigare. Hon älskar att hjälpa missförstådda hästar och har en verksamhet i Skördebygden med ett par hästar som ingen vill köpa på grund av deras temperament. Hennes förhoppningar var att genom träning och kärlek en dag kunna sälja hästarna vidare till goda ägare. Fast det gick inge vidare för henne och nu för några dagar sedan fick hon beskedet att hon inte kunde hyra stallplatserna längre. Hon ringde tydligen Connie först men eftersom hon bor i stan nu med pappa och hans fru kunde hon inget göra, men hon berättade att jag var där och det var väl därför Isolde tog kontakt med mig.
 
Eftersom jag är nyinflyttad hade jag lite problem att hitta till gården men med en ordentlig vägbeskrivning gick det. Gården var ganska stog och ägdes egentligen av familjen Guldspurs. Dom hade länge hyrt ut stallet för en mycket låg kostnad men tillslut insåg dem att det inte skulle hålla i längden. 
 
I alla fall, så fort jag stiger in i stallet ser jag den här underbara Selle français hingsten. Utöver honom fanns det bara en ponny kvar. Hon hade faktsikt tack vare låga priser och löfte om att träna hästarna gratis lyckats få alla sålda. De var bara dessa två bråkstakar kvar. Hon erbjöd mig först samma sak men när jag änd hade pengar gav jag henne 890 sc för honom. Hon tackade inte nej då detta dessutom betydde att hon kunde behålla sin ponny. Som tack för hjälpen erbjöd hon sig att ge oss ett par lektioner för hon verkade vet vilken utmaning jag hade frönför mig att träna honom.
 
 
Så de närmsta veckorna ska jag träna för henne två timmar i veckan. 
Isolde hade kallat honom Malvin men jag kände att han behövde ett lite pampigare namn om han skulle flytta in hos mig. Jag älskar spelkaraktären Kirby och tänkte direkt på Meta Knight från samma spel när jag såg honom. Därför heter han numera Megaknight.
 
 

My Jorvik Life

Som jag sa igår - Jag vill testa att rollspelsblogga. Det superpopulärt för ett tag sedan och det var i princip det enda man såg på bloggarna. Sedan ävergick den sortens bloggande till " titta, nu gör jag degens skötsel" och "titta, nu rider jag till Silverglade byn och köper hö" - bloggningen som jag var en stor motstånadare till. Fast nu (Eller snarare i Augusti) när Britney Moonwood börjat blogga åt rollspels-hållet insåg jag hur kul det faktiskt kan vara att läsa om bloggaren verkligen går in för det, men jag kommer inte sluta att blogga om spelet som personen bakom skärmen. Ja, det blir helt enkelt båda, och för att skilja dem åt kommer jag piffa upp rollspelsinläggen med "klammrar" alltså en ram typ uppe och nere, ni kommer förståp när ni ser det. Det kommer nog till 70 % vara rekflekterande, utvärderande, tankeställande, kritiska, informationsfyllda och några IRL relaterade inlägg. Och resterande kommer vara som jag ny kallar det, rollspelsinlägg.
 
 
 
 
I alla fall så kommer kategorin som ujag envänder mest nu, My Jorvik Life endast inehålla dessa rolspellsinlägg i framtiden. Så att ni lätare kan hålla koll på det. De lite mer almänna inläggen kommer hamna i den nya kategorin Off Topic. Alltså saker som varker handlar om mitt jorvik liv eller tankar och åsikter. Lite mer sånt här alltså.

Tänkte börja blogg lite igen

Och även visa att jag fortfarande lever. Jag har helt enkelt inte fått rätt tillfälle att slänga in ett inlägg på de senaste dagarna. Hur som helst ska jag försöka bli aktiv här igen, för det är ju faktiskt kul att blogga. Fast tänkte testa lite mer rollspelsbloggning framöver. Inte bara dock, kommer fortsätta med min helt ologiska tankeställningsinlägg men utöver det kommer jag följa Maggies "huvudberättelse" som självklart är kopplat till spelets egna. Det lär dyka upp en hel drös inlägg redan imorgon. Det som hänt i övrigt är att Maggie Westbridge har flyttat till Skördebyggden utan att ha ett hus, hon är därför hemlös, igen. (För er som inte förstår kopplingen kan jag berätta att jag helt plötsligt blev hemlös då mitt hus blev ersatt med Firgroves försäljningsstall) Och ni kanske tycker att jag är larvig som enivas med att ha ett "hus" men jag känner faktiskt att om jag har ett hemstall måste jag baske med också ha ett hus att bo i! I övrigt så planerar Maggie att börja på Jorviks Hippologiska institut. Dessutom har Wesbridge-familjen fått påök. Jag ske ge er en hint om namnet:
 
 
 
 
Fortsättning följer i nästa inlägg om Maggies spännande liv. (Var bara tvungen c:)

Skördebyggden

Innan ni börjar läsa bör ni skrolla igonom och undersöka vad som står framför er. Det kanske inte ser ut att vara äkligt mycket text men den här gången överträffade jag mig själv när det kommer till invecklade teorier. 
 
Dags för lite Maggie flum, är ni redo? När det bekräftades att Skördebyggden skulle öppnas i slutet av oktober var det första man tänkte på att det skulle öppna den 30:e. Där är ju så mycket slutet man kan komma, eller hur? Sedan började några blanda in halloween uppdragen. Nu är det väldigt många som tror att det istället öppnar den 23:e med motiveringen: Det kommer nog halloweenuppdrag den 30:e precis som vi fick förra året. Sakta i backarna, låt mig påminna er. Förra året fick vi halloween uppdrag den 24:e. De förklarade tydligt att de tjuvstartade med halloweenfiranet och höll istället igång två veckor. Första veckan fick vi uppdraget och kläder, andra fick vi äppeltävlingen. Jag är dock inte helt säker på att dom håller på två veckor i år, i alla fall tror jag inte att de ger oss "halloween material" två veckor i rad. Nej, jag tror vi får våran halloween den 23:e. Jag är inte helt säker på vad halloween uppdateringen kommer innehålla (om den ens kommer alltså) men hoppas i alla fall på en ny uppsättning kläder och att vi får tillgång till de härliga halloween sminkningarna igen. Har vi tur kanske vi även får ett litet uppdrag. (Litet för att jag antar att de har fullt upp med att göra de sista iför Skördebyggden) 
 
Så om de endå bara ska ha en veckas halloween uppdrag detta året, varför kan de inte välja att ha det den 30:e? Nu ska jag börja bra i ytterligare en tråd så häng med. Kommer ni ihåg när Gylleneåsarnas dal öppnades? (Jag gör det inte för jag var inte aktiv då men fuskar och kollar igenom gamla uppdateringar) På den veckans uppdatering stog det att hundra nya uppdrag kom i samband med öppnandet. Det tar ganska lång tid att göra hundra uppdrag och med tanke på att SB är ganska mycket större än GÅD hoppas jag att det kommer ännu mer nu! Känns det inte lite märkligt att efter att ha fått hundra uppdrag på en gång få 10 ynka veckan efter? De smälter ju liksom ihop med resten och det blir ganska tråkigt. Dessutom, efter att GÅD öppnades fick vi fyra veckouppdateringar som enbart centrerade kring just GÅD. (De innehöll affärer, salonger, tävlingar och dylikt) Så dom släppte liksom inte ett helt färdigt område utan fylde på med det som saknades de kommande veckorna. Då är det väl inte så rimligt att det mitt i påfyllnaden kommer ett par högtidsuppdra?
En annan grej som gör det mindre troligt att vi får SB före halloweenuppdrag är att efter GÅD öppnade dröjde det två månader innan vi fick nya uppdrag igen. (Bortsett från fiskeuppdragen som egentligen bara var en påfyllnad av dagliga uppdrag i GÅD) Detta var nog delvis av den anledningen som jag nämde innan - uppdragen blir för ihoptrasslade och smälter ihop.
 
Nu vet jag ju i och för sig inte ett skit mer än du gör och jag har faktiskt en vana av att dra helt fel slutsatser, tyvärr, men jag har rätten att ha en åsikt och det här är min. Så detta är varför jag varken hoppas eller tror att Skördebyggden kommer före halloweenuppdragen.
 

Uch vilken dålig bloggare jag är

Jag har inte bloggat sedan förra onsdagen och inte har jag gjort någon vedeologg heller. Knappt levlat något och även ifall jag vill säga det så har jag inte ägnat tiden åt att göra min läxor heller. Så vad har du gjort då?! Jo jag har varit sjuk och i samband med det gått tta timmars mopedteori, woop wopp? Nje.. Och annars? Ehm.. Jo.. Jag har börjat rolla på Stallet.se igen. But no panic! Jag behövde bara en lite paus från alla krav och alla förväntningar, förhoppningar på och längtan till Skördebyggden. Blir det något kul på uppdateringen imorgon är jag nog tillbaka med min bedelhöga aktivitet på bloggen och skyhöga aktiviteten i spelet. Annars tar jag nog en veckas småvila till.
 
 

Starstable's födelsedag!

Blev tydligen en dag tidigare än förra året. Men det är ju förståeligt, varför krångla till det och säga att det är imorgon och ni måste vänta tills då för att få era presenter. Egentligen är ju inte uppdateringen så märkvärdig, inga stora nyheter, men jag tror ändå att detta blir en bra vecka. Kläderna lär bli sådär lagom halvfula (hehe) som förra året. Man kan rida runt med dem när man fortfarande firar födelsedagen men efter är det ett big No, no
 
Star Stable fyller 2 år!
 
Men jag tycker att det är sjukt kul att de kör lite samma sak som förra året men byter färgtema. Det blåa är riktigt snygg faktiskt. Jag är särskilt förtjust i tränset, det är nog det som jag faktiskt kommer använda även i framtiden.
 
Och sen, tack för 200 sc! Ni vet vad ni ska göra för att få oss på gott humör. Det var faktiskt över ett år sedan vi fick Star Coins nu. Jag kommer fortfarande ihåg hur glada alla blev när vi fick de där 250 (?) sc att shoppa till discot för. Så nu får jag önska er lycka på Starstable's andra och blå-guldiga födelsedag!