Sluta spela Starstable?

EXTREMT MYCKET TEXT, läs vidare på egen risk.
 
Innan ni antar att jag kommer försvinna för all evighet kan jag genast svara Nej på det, men jag måste erkänna att tanken har slagit mig. Det kan gämföras med att de flesta på jorden någon gång tänkt "Om jag dör, kommer någon sakna mig?" Det betyder ju inte att dessa personer tar livet av sif (Lite för seriöst exempel?) Jag har mest funderat på alternativen. Fram tills mycket nyligen har Starstable varit mitt enda alternativ, det var liksom Starstable eller inget. Fast de senaste dagarna har jag faktiskt börjat tänka på annat. Jag älskar Starstable och kommer förmodligen aldrig kunna släppa spelet helt. (Jag sa i och för sig samma sak om Stallet.se men det spelet förstörde sig själv efter ett tag..) Jag känner mig så bunden till Starstable, varje onsdag hoppas jag på minsta tecken om att Södra Jorvik är på väg, men dyker det någonsin upp något? Nej. 
 
En grej som dock ställer till det i huvudet på mig är de vänner jag känner via Starstable. Jag vill verkligen inte förlora dem, särskilt inte då mitt sociala liv IRL inte är det bästa. Nu gnäller jag inte om att jag är mobbad eller utstött men det kan vara ack så frustrerande att bara vara väldigt ensam, att inte ha någon riktig "Vän" Men på Starstable hoppas jag och tror att det finns människor som skulle sakna mig och som jag skulle sakna deffinitivt. Det är nog därför Starstable Online skiljer sig från alla andra MMORPG spel jag någonsin spelat, här har jag skaffat riktigt bra vänner, vänner som inte dömmer mig för mitt utseende eller mina intressen utan som gillar mig för att jag är jag.
 
Men Starstable Online är inte det enda Onlinespelet, det finns tusentals andra spel. Jag börjar bli lite less på att uppdateringarna och på skaparna. Senaste nyheterna om Södra Jorvik var att området förmodligen skulle komma i början på 2013. Då tänkte jag mig första kvartalet. När det inte blev så kände jag att jag i alla fall kunde vänta till ett halvår hade gått. Nu är det augusti, AUGUSTI. Det har gåttdrygt åtta månader på detta året och vi har inte ens fått en förklaring till varför det inte blev som de planerade. Jag tror att de Södra delarna av Jorvik är det enda som för tillfället kan få mig att släppa alla tankarna om ett nytt spel att spela.
 
Jag har kollat runt lite efter olika MMORPG spel. Tittat på videor på Youtube där folk rankat de tio bästa och googlat runt lite på måfå. Än så länge har jag bara testat två spel:
 
Drakensang - Ganska simpelt Onlinespel. Spelet är på svenska men serven är internationell. Huvudberättelsen förstod jag mig inte på, alls vilket tyvärr sänker spelglädjen. Dock är det väldigt roligt att bara springa omkring i vildmarken och sjuta vättar och träsktroll. Det är inte så svårt att lära sig hur spelet funkar men det tar tid att förflytta sig frammåt då man kan bli dödad inprincip direkt om man ger sig ut på fel marker. Detta är förmodligen inget spel jag fastar på då alla är extrem osociala och de som pratar pratar med spanska.. ^^
 
 
På Drakensang heter jag Lomika och är än så länge i lvl 8.
Hemsida: Drakensang.com
 
 
Lord of the Rings Online (Lotro) - Lite större, mer avancerat online spelet är på Engelska och serven är internationell. Det är pinsamt hur jag fortfarande springer in i skaer här och där och när jag slåss är det mest "klicka på alla knappar och hoppas på att det ser proffsigt ut" varianten. Det är inte alls lika tillfredställande att springa runt och döda monster som i Drakensang. Jag har än så länge aldrig varit med om en situation då jag haft hågot problem att döda ett monster (Dock dog jag då jag blev överaskad av två orch-ungar) Men i övrigt är detta spelet på alla sätt mycket vackrare och har inte alls samma begränsningar som Drakensang har. Där kan man egentligen bara springa, stå, skjuta och dö. Jag fick nästan ett lyckorus när jag såg att man kunde simma på LOTRO. Dessutom störtade jag nyss ner för ett vattenfall vilket ochså gav en glad överraskning. Jag har än så länge inte fått någon större känsla av att detta är ett Online spel då jag knappt tyckt mig se en enda spelare utan bara hundratals NPC's men jag spelar på och hoppas att det blir lite mer folktätt framöver.
 
 
På LOTRO heter jag Minothilos och är en Alv på lvl 9.
Hemsida: Lotro.com
 
Så det var en herrans massa ord om hur det ligger till. Självklart ska jag testa andra spel, näst på tur är förmodligen Ryzom, men jag kända att jag kunde börja med dessa två. Ha det bra så länge.
Ingen av bilderna är mina, de är tagna från en plats kallad Google.

En bra dag

 
Dagen har än så länge varit mycket posetiv. Till exempel på blev Soya nyligen level 15 vilket betyder att det är Supernovas tur att börja tränas. Jag hade dessutom äntligen råd med ett par hästskor till Soya, självklart ska hon ha det bästa av det bästa med detta betyder att jag har slut på JS för tillfället. Utöver hästskorna fick Soya även en sadel, ett träns och en filt. Jag tror att de tillsammans kostade 104 starcoins. Det får bli hennes speciella utrustning, jag tycker verkligen att den gröna nyansen passar henne och den kopparfärgade filten är liknar färgen på hennes tagel.
 
Supernova är än så länge i level 6, halvägs till 7 så jag har ett litet försprång. Nu ska jag tänka på de små söta ponnierna så jag blir klar med Supernova innan de kommer. För jag ska inte köpa en till häst innan de jag har är full-levlade - klart slut.
 

Fiske i Moorland & Ponnys!

Ni anar inte vilket glädjeutbrott jag fick när jag fick se bilden med de söta ponnyerna. På bilden ser de ju ut att vara ganska små, B - ponny, eller kanske till och med A skulle jag tippa på. Dessutom, hästen i mitten är ju nästan en kopia av apaloosan som jag hoppades skulle komma - fast i mindre format vill säga. Nu är jag glad att jag inte använt mina Starcoins. Jag ska seriöst skriva ut bilden och sätta den på fönstret i mitt rum - som motivation för att levla klart mina hästar!
 
Är de inte söta så säg?!
 
I övrigt känns det kul att det finns fler fiskemöjligheter nu. Jag har aldrig varit ett stort fan av fisket men på senare tid har jag gjort det allt oftare. Jag tycker inte fisket i sig är tråkigt. Jag orkar bara inte rida till Gåd och göra det. Fast jag får väll ta och se till att jag blir Vänligt inställd någon gång så jag kan göra de nya uppdragen.
 
I övrigt är jag väldigt nöjd med uppdateringen. Jag gillar verkligen att vi får ett litet smakprov och lite bilder innan en funktion, häst eller område kommer. Jag hoppas verkligen att vi kan få en liten uppdatering om hur det går med Södra Jorvik.

Apaloosa

Jag har funderat på hurvida jag ska skaffa en apaloosa eller inte. Jag ljuger om jag påstar att jag inte trånat efter apaloosan ända sedan bilden på den började användas på hemsidan, men nu är jag inte så säker. På bilden ser teckningen mycket skarpare ut och jag tycker även färgen ser "renare" ut. För tillfället så har vi ju ungefär de här hästarna:
 
 
Och en som ser ungefär ut såhär:
 
 
Dock tycker jag att de är alldeles för lite med två hästar, särskilt när det gäller en ras som kan ha så många olika teckningar. Men när jag tänker på en apaloosa är det en viss bild som kommer upp i huvudet och det är en sådan häst jag sklle vilja se i spelet
 
 
Något i stil med det här, det är vad jag vill ha. En brun apaloosa med betydligt skarpare teckning. (Och ja, jag vet, jag är otroligt bra på färger och tecken..) Jag hoppas på att dom inte bara tänker på att skaffa nya raser hela tiden utan att även fylla på med dom som redan finns.
 
För tillfället avaktar jag med att köpa ny häst. Så den lilla högen Starcoins som jag lagt undan till blivande hästinköp får ligga oanvänd ett tag till och växa på sig. :
Jag äger inte någon utav bilderna!

Wicked Wolves - Igen

Hemsidan Wickedwolves.weebly.com är nu fullständig och ny tycker jag faktiskt vi kan kalla oss klubb då vi under dagen nådde tolv medlemmar.Jag är väldigt nöjd med hur fort vi ökar i antal. Blir man för många för fort hinner man inte lära känna varandra innan det kommer nya och går det för långsamt känns det lite tomt. Alla som än så länge anslutit sig känns riktigt trevliga, aktiva och ambitiösa. 
 
Som ni kanske förstår kommer bloggen nu återigen bli lite halvt oaktiv. Jag har mycket att skriva om men hittar bara inte rätt tillfälle. När klubben är så pass ny känns det som att jag har ett ansvar att se till att alla nya medlemmar känner sig hemmastadda och de måste förstå att de har hamnat i en klubb med en klubbägare som finns tillgänglig och inte bara loggar in en halvtimme varje kväll.
 
Skridskolägret är i alla fall slut nu, eller ja, nu börjar ju träningssäsongen vilket betyder två timmars träning 6 dagar i veckan, suck.

Wicked Wolves

 
Beslutet var inte helt genomtänkt men nu i efterhand är jag riktigt lycklig. Än så länge är vi fem medlemmar + mig. Fyr är vänner som står mig nära och en är kompis till en av dessa vänner. Jag ska vänta ett tag med ett bjuda in folk, vill bara att allt ska vara i ordning först, men omnågon annan tar initiativet och frågar så säger jag självklart ja.
 
Och hemsidan är jag riktigt nöjd med. Jag tycker att jag har fått med det jag behöver.

XP

Jag har funderat en hel del på vår så kallade XP. XP är en förkortning för experience points vilket på svenska blir erfarenhetspoäng. Detta används på många olika spel och hemsidor och för det mesta används det till att bestämma vem som är bäst, skickligast, aktivast, ambitiösast eller helt enkelt mest erfaren. På SSO står det för vem som har spelat längst. Vi har inte haft något riktigt flyt genom uppdragen sedan Gylleneåsarnas dal öppnade. Varje gång vi får uppdrag i uppdateringen ökar vår XP stapel något för att sedan hjälplöst stanna där tills nästa uppdrag kommer. Hur kommer det sig då att en del har mer XP än andra? Jo det finns två huvudorsaker.
  1. Tillfälliga uppdrag
  2. Buggar
Okej, Nr 1. Tillfälliga uppdrag. Ofta under högtider har vi fått uppdrag, uppdrag som bara fanns tillfälligt i en, två veckor och därför kan kallas tillfälliga uppdrag. Till exempel missade
jag juluppdragen 2011 för att jag blev Starrider ungefär två dagar försent. Jag missade dessutom ett annat uppdrag då jag var bortrest. För mig gör inte detta speciellt mycket. Jag levlar några veckor senare än de som blev medlem strax efter att SSO öppnade. Jag kan leva med det. Men när jag tänker lite till. De som blev medlemmar idag eller igår eller för kanske en månad sen har missat en hel del. Bland annat två års juluppdrag, påskuppdrag och halloweenuppdrag och tänk vad mycket mer som kommer tillkomma. I framtiden kommer det finnas medlemmar som alltid måste acceptera att alltid vara minst en level efter.
 
Nu kommer vi till Nr 2. Buggar uppstår hela tiden För ett ganska bra tag till exempel var det en tjej som använde en speciell uppdragsbugg som tillät henne att göra ett uppdrag om och om igen och hon blev därigenom den första i level 14. Dock ställdes hennes XP tillbaka och buggen är borttagen. Det uppstod även en liknande bugg med druidträningsuppdragen. Jag är inte jätteinsatt i buggar och kan därför inte nämna varje bugg som uppstått men det finns flera som har XP dom inte borde ha.
 
Så nästa gång ni hittar en bugg tänk efter en gång till innan ni får för er att utnyttja den. Vem vet, kanske får ni lite pengar för att ni rapporterar in till support istället för att publicera den på bloggen där alla kan läsa om det och använda sig av den.